marți, 3 mai 2011

PRECIZARI

Aducem in atentia dumneavoastra urmatoarele aspecte:

1.In ultima perioada, mai multi membri de sindicat din cadrul filialei noastre au primit de la Casa de Pensii Sectoriala, adresa de raspuns la contestatia primei decizii de recalculare a pensiei (Pasul 1b depus la avocat). Pastrati cu grija documentul + plicul aferent pentru cazul in care se va solicita utilizarea acestora in actiuni la tribunal.

2.Intrucat se va formula o noua cerere de chemare in judecata, avand ca obiect anularea deciziilor de revizuire a pensiilor recalculate emise in baza OUG 1/2011, in situatia in care primiti decizia de revizuire, trebuie sa respectati intocmai “Ghidul cu procedurile pentru anularea deciziilor de revizuire a pensiilor militare” si sa acordati mare atentie incadrarii in termene. Ghidul se regaseste pe pagina Departamentului Juridic (25.03.2011).

3.Sumele alocate incepand cu ianuarie a.c. la nivelul pensiilor din luna decembrie 2010, nu au un caracter definitiv, ele sunt valabile numai pana la emiterea noilor decizii de revizuire , decizii care deja au inceput sa fie primite de membrii SCMD.Cuantumul pensiilor pe aceste decizii va fi, cel mai probabil, mai mic decat cel din decembrie 2010. Conform prevederilor OUG 1/2011, diferenta de bani primita pana la comunicarea deciziilor de revizuire se va returna statului.

Biroul Operativ – F2S3