sâmbătă, 11 octombrie 2014

Veniti la actiunea aprobata, de pichetare din data de 13.10.2014 intre orele 14:00-17:00 in b-dul Kiseleff nr.10 Bucuresti,sediul PSD , ce continua pe cea din data de 06,10. 2014!



In atentia tuturor membrilor si partenerilor SCMD Guvernul si majoritatea parlamentara au lasat pentru zilele de 6 si 7 octombrie a.c. rezolvarea problemelor Legii pensiilor militare de stat, a Ordonantei pentru revolutionari si a Legii reparatorii pentru grefieri, diplomati, functionari publici etc., ultima prevazuta a fi dezbatuta in Camera Deputatilor fiind Legea pensiilor militare de stat. Pentru moment insa, in lipsa unei decizii (ordin) de la Guvern, si deputatii au anuntat ca-si suspenda activitatea in zilele de 6 si 7 octombrie a.c. In aceasta situatie: La initiativa Asociatiei romanilor din Olanda, membri ai CNSC picheteaza, incepand de astazi, ambasadele occidentale, urmand a depune materiale revendicative si de protest; SCMD (doar filialele din Bucuresti) incepe actiunea aprobata de pichetare a sediului central al PSD din Bd. Kiseleff, nr 10, luni, 06.10.2014, la ora 14.00, pentru a reaminti Guvernului Ponta, dupa doi ani si jumatate de promisiuni partial onorate sau deloc, ca existam. Reamintim tuturor membrilor SCMD ca aceasta actiune a fost hotarata si votata in Comitetul Director al SCMD, fiind adusa la cunostinta Guvernului in urma cu o luna. Nu se vor striga lozinci politice. Nu ne intereseaza alegerile ci dialogul si dreptatea sociala. ”Honor et Patria! Vae victis!” PRESEDINTELE SCMD, Col. (r)dr.MIRCEA DOGARU.
Filiala 2 Sector 3 solicita si  urgentarea initierii,elaborarii si actualizarii legilor ”apararii si securitatii nationale si publice” si demersurile pentru implementarea/integrarea in legislatia specifica romaneasca a prevederilor HCE nr:1572/2002).

INFORMARI IMPORTANTE!
 




CEDO condamna Franta pentru interzicerea militarilor de a se organiza in sindicate
Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat Franta pentru interzicerea militarilor de a se organiza in sindicate.
In mod concret, Curtea a constatat ca Franta a incalcat articolul 11 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Articolul mentionat garanteaza libertatea de intrunire si de asociere, conform Le Figaro.
Asa cum noteaza sursa, Curtea de la Strasbourg a constatat ca nu pot fi interzise sindicatele in armata.
Aceasta situatie ar aduce atingere libertatii fundamentale.
Concret, judecatorii au precizat ca se pot impune "restrictii legale" cu privire la "modurile de actiune si expresie" ale sindicatelor, tinand cont de "specificitatea rolului armatei".
In consluzie, militarii trebuie sa aiba dreptul de a forma si de a se afilia la sindicate, insa Curtea nu a precizat care sunt drepturile si posibilitatile de actiune ale membrilor sai.
Ministrul Apararii Jean-Yves Le Drian a declarat ca a luat act de decizia CEDO si ca Ministerul Apararii urmeaza sa evalueze aceasta decizie impreuna cu motivele expuse de CEDO, noteaza Le Figaro.

 Preluare de la INFO MONDO MILITAR

Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei Pitesti
col.Victor Popescu

HOTARAREA CONSILIULUI EUROPEI nr.1572/2002
HCE 1572/2002

(extras)
art.7)..........De aceea,Adunarea recomanda Comitetului de Ministri sa solicite guvernelor membre:
a) sa permita membrilor fortelor armate si personalului militar,sa se organizeze in asociatii reprezentative,cu drept de negociere in chestiuni precum salarizarea si conditiile de angajare;
b) sa inlature restrictiile actuale,inutile, privind dreptul de asociere al membrilor fortelor armate;
c) sa permita membrilor fortelor armate si personalului militar sa fie membri in partide politice legale;
d) sa introduca aceste drepturi in regulile si codurile militare ale statelor membre;
e) sa analizeze posibilitatea crearii unui birou al unui avocat al poporului,la care personalul militar sa poata apela in caz de dispute profesionale sau de alta natura, legate de serviciu.

Preluare de la filiala Targu Mures
”Cand noi, romanii, vom realiza ca trebuie sa luptam pentru interesul altui grup social, ca si pentru interesul propriu, vom putea spera la o schimbare in bine, a societatii.”

”Inteleg ingrijorarea si supararea d-lui...........
Din pacate filiala Targu Mures numara foarte putini membri activi. Totusi comunicam intre noi pe adresele de e-mail personale si din aceasta cauza nu am mai publicat informatiile pe blog, considerand, poate gresit, ca toti cei care sunt interesati ar trebui sa acceseze blogul SCMD. Am ramas putini pentru ca pentru unii singurul interes l-a reprezentat lupta pentru recastigarea pensiei avuta anterior.
Din pacate pe prea putini ii intereseaza si ziua de poimaine, prea putini constientizeaza faptul ca atat interesul de grup, cat si interesul general, trebuie aparate tot timpul. Cand noi, romanii, vom realiza ca trebuie sa luptam pentru interesul altui grup social ca si pentru interesul propriu, vom putea spera la o schimbare in bine a societatii.
In prezent, noi, cadrele militare in rezerva si in retragere, suntem impartite in sute de asociatii care ori se razboiesc intre ele, ori se ignora. Traim si situatia absurda a luptei in sanul aceleiasi organizatii. 
Cu amaraciune,
Ionel Ujica”

UNITATE SI IZBANDA ! b.op.f2s3Buc.