marți, 12 august 2014

U R A R I , A N U N T U R I , P R E C I Z A R I SI M E S A J P O E T I C1) Filiala noastra, implineste pe data de 02.09.2014, 4 ani, de la infiintare! Cu acest prilej, le uram”La multi ani, sanatate si putere de munca!” tuturor celor care au avut initiativa si au depus eforturi sustinute pentru infiintarea,organizarea si functionarea SCMD, cat si celor care ulterior ,prin proprie vointa si efort, si dand dovada de un puternic spirit de echipa , au infiintat filiala si au asigurat buna desfasurare a activitatilor acesteia!Aceleasi urari le facem tuturor membrilor filialei care au facut si fac parte din ea!

2) Conform statutului SCMD, trebuie efectuate alegeri pentru biroul operativ al filialei,respectiv presedinte filiala,secretar filiala si  vicepresedinti. Alegerile la nivelul filialei noastre vor avea loc ,in cadrul adunarii generale  convocate in acest sens intre 15.09-30.09.2014! Daca la adunarea convocata nu este indeplinit cvorumul necesar (prezenti 50% +1 din membrii filialei cu drept de vot-cotizatie platita la zi), alegerile se vor desfasura in cadrul adunarii generale reconvocate (de regula in aceeasi zi anuntata, la ora ulterioara celei convocate),hotararea luindu-se de catre cei prezenti.Votarea se face cu buletin de vot.

3) Candidatii pentru alegerea biroului operativ,indiferent de functiile pentru care candideaza, sunt rugati sa trimita,in scris,la biroul operativ, angajamentele si promisiunile lor electorale, referitoare la rezervistii militari,urmasii acestora, consolidarea  si dezvoltarea filialei si a sindicatului, atragerea de noi membri, largirea bazei materiale si umane, actiuni si activitati viitoare ale filialei, activitati sociale, culturale, stiintifice, sportive, de informare, de colaborare, cooperare, aliante, actiuni si activitati juridice, legislative, financiare, medicale,caritate etc. Propunerile celor ce candideaza ,insotite de un succint C.V., se trimit prin posta, e-mail,sms,etc.la filiala, pentru a putea fi afisate pe pagina noastra si trimise in scop de informare, prin e-mail, membrilor nostri. Inscrierea  se face pana in ziua desfasurarii adunarii generale, ora 12:00.  

4) Candidatii pentru alegerea Comitetului Director  al SCMD, la  Consiliul National al Reprezentantilor (CNR),ce se va convoca in toamna acestui an, sunt rugati sa-si afiseze platforma electorala (angajamente, promisiuni,concepte, doctrine, programe etc),pe pagina principala a sindicatului, ori a filialelor. Le adresam invitatia de a-si prezenta  respectiva platforma,si  in cadrul adunarilor generale ale filialei din  lunile septembrie-noiembrie 2014.

5) Pe pagina filialei noastre, vor fi prezentate candidaturile respective si platformele, la solicitare . Rugam sa trimiteti pe e-mail-ul filialei, ofertele electorale ,pentru a fi publicate pe pagina filialei.

6) Adunarile generale ale filialei vor fi urmate de conferinte,prezentari, dezbateri,simpozioane si informari pe domenii de  economie, geopolitica,istorie,securitate si aparare,legislatie,”1989-2014-25 de ani!”, etc.

 Cu ocazia aniversarii filialei, publicam mesajul poetic  al colegului nostru :


  RUGA  

Daca la un moment dat, la sfarsitul vietii, devenim tarana,
Intr-un timp nedefinit
La ce bun atata ura,
Intr-un stres  neintrerupt?

 

Viata-i pentru a fi traita
In creatie, liniste si pace.
Intr-o libertate deplina si eterna
Nu pentru a crea asuprire si bezna.

 

Omule politic, politician,..oricine ai fi
Cand esti la putere, nu uita
Ca si viata ta este ca o clepsidra.
Ma intreb adesea: Ce te impiedica sa faci numai fapte bune, zi de zi?

 

Societatea omeneasca nu este creata asemenea unui lant trofic.
Este un dar divin.
Sa ne aparam mereu unii pe altii
Nu sa ne asuprim si dusmanim.

 

Sa ne amintim mereu
Ca moartea-i vesnica,eterna,
Pana nu devenim tarana,
Ce ne impiedica sa avem o comportare demna? 

           Stelian Drondoe
        Bucuresti - 18 aprilie 2013
 
UNITATE SI IZBANDA ! b.op.f2s3Buc.