joi, 20 decembrie 2012

Speranta moare ultima!

Referitor la ultimele evenimente  si comentarii din mass-media,despre regina coruptiei,suspendarea presedintelui,referendumul pentru demitere etc., despre toate acestea, incerc sa prezint cateva comentarii personale. Publicarea lor ar constitui
un bun  prilej de reflectii si dezbateri pe aceasta tematica.


 

     In toate cazurile, nu putem sa dam vina  pe cineva anume,pe o anumita persoana,politician sau pe cineva din societatea civila, oricate capete vor cadea urmare ultimelor anchete si chemari  la parchete...
     Raspunsul nu poate fi decat unul singur: pluripartidismul specific romanesc,cu  toate nuantele lui ,mai bine zis, sistemul creat de acesta,poate fi socotit regina sau regele coruptiei ,sau a tuturor neimplinirilor din Romania .
     Pluripartidismul,sistem  atat de necesar pentru orice societate democratica, in cazul Romaniei,s-a dovedit a fi flagelul care a distrus  aceasta tara minunata  si bogata.
     Dupa evenimentele din decembrie 1989,fara o strategie clara,pluripartidismul din Romania, nu a fost altceva decat constituirea de partide ca organizatii politice,de tipul gastilor ,pe cartiere,localitati, judete pana la nivel central,ministere, agentii nationale etc.Asa au aparut baronii locali,judeteni,centrali,pe ministere si agentii.Cine a ajuns la putere a facut legea, iar cine i-a succedat a continuat mecanismul,proces care va mai continua.Acest aspect a fost posibil intrucat nu a existat nici o strategie de dezvoltare, fiecare a facut ce a vrut, context in care legea se interpreteaza si se aplica dupa bunul plac al politicienilor. Nu a existat si nici nu exista  inca un filon national la partidele care conduc Romania. Oare conducerea de catre partide a societatii mai rteprezinta o garantie? Oare trebuie gasita alta cale democratica? Oare partidele nu sunt altceva decat organisme politice care sa exploateze pe naivi?
    Asa se face ca in prezent, urmare distrugerii economiei, Romania si-a pierdut obiectul muncii si deprinderea de a munci, iar singura sansa de castig nu a mai ramas decat deturnarea banului public si spaga din orice servicii. Asa se explica goana tuturor de  a intra in politica.
    Atat timp cat numirile in functii se fac doar pe criterii politice si nu pe competente, degradarea scarii valorilor va continua. Se impune neaparat instituirea de proceduri, asemenea celor din aviatie, pentru orice segment de activitate din societate. Altfel degradarea se va adanci, probabil pana in 2050, poate si mai tarziu, daca luam in considerare ca  marile transformari se obtin odata la o suta de ani, luand in calcul anii de referinta 1848 si 1948.Pana atunci ne vom toca intre noi si probabil,candva, trebuie sa apara o generatie moderna, acelei  ere pasoptiste, lipsita de prejudecati, cu un ADN  curat si performant, curatat de camelonisme, slavisme, turcisme si intrigi.Suntem un popor unicat, singurul popor latin de religie ortodoxa si se pare ca ne-am invatat sa avem un tatuc care sa ne conduca, sa ne poarte de grija, sa ne plangem la vreo inalta poarta, daca nu la vreun licurici, mare sau mic, sa ne dusmanim intre noi etc. Chiar noi nu ne putem conduce?Trebuie sa apelam tot timpul la cineva din exterior sa ne faca dreptate? Ne-am invatat oare sa fim robii comisarior,cand din est,cand din vest? Unde sunt programele partidelor? Unde  este strategia nationala?Cred ca de aici trebuie sa plecam,daca vrem sa facem ceva in aceasta tara.Comunistii atat de contestati,aveau planuri de dezvoltare.Fara ele ,nici ei nu puteau face nimic.Este ca si cum vrem sa facem o uzina , dar nu avem schita, proiectia ei.Dar pana in 2050 avem suficient timp. Trebuie sa cladim cu totii un sistem nou democratic, in folosul tuturor,bazat pe demnitate,cinste,competenta,responsabilitate si cu filon national.Legea sa fie lege pentru toti,sa fie repus in functiune statul de drept,sa existe cu adevarat separatia puterilor, sa ne mentinem cu orice pret suveranitatea si independenta,sa nu ajungem o colonie si sa fim priviti doar ca o piata de desfacere.Globalizarea si mondializarea trebuie sa ne pastreze identitatea , traditiile ,diversitatea si specificitatea noastra ca natiune,popor si neam.Pentru ca suntem cu totii diferiti,din fericire.Viata ,ca societate omeneasca ,este frumoasa  prin diversitatea de natiuni si traditii,flora este minunata prin diversitatea de flori, iar fauna este minunata prin diversiatea de tot felul de vietati, pasari si animale.Orice natiune,fie ea cat de mica,reprezinta un unicat in diversitatea ei.


 Daca ne uitam de-a lungul istoriei noastre, Romania a avut o perioada foarte scurta de oarecare democratie,  intre anii 1859-1864 (perioada de incercare a lui Al.I.Cuza de a reforma statul, n-a putut insa de oligarhii si baronii de atunci, a dizolvat toata Adunarea si a domnit autoritar ca sa poata guverna si implicit sa reformeze statul, fapt pentru care a fost inlaturat de la putere), apoi 1866-1938 (perioada regalitatii, Carol, Ferdinand, Carol al II-lea, buni diplomati au reusit sa tina asupra lor puterea ,insa spre sfarsitul perioadei interbelice, coruptia, santajul, asasinatul politic ajunsesera la un niverl ridicat situatie care l-a determinat pe Carol al II-lea sa dizolve parlamentul si partidele politice, conducand autoritar. Datorita conditiilor geopolitice si geostrategice, acest rege nu a rezistat decat 2 ani, pana in toamna lui 1940. Apoi perioada 1940-1947, perioada regelui Mihai, a fost imbinata cu dicatura militar-legionara, a maresalului Ion Antonescu. Apoi a urmat perioada comunista,cu bunele si relele ei.Si, in sfarsit, anii 1990 - prezent, istorie se repeta, oligarhia falimenteaza statul ducandu-l spre disparitie - coruptie ,distrugerea economiei,cu tendinte de regionalizare, destramare, urmarind atat propriile interese cat si a altor entitati straine.
     
          Pentru salvarea statului, avem nevoie de o noua generatie de tineri oameni politici,nu politicieni, care sa promoveze demnitatea, virtutea, calitatea, competenta, cinstea, onoarea. Fara valori, totul va cadea, exemplul - Imperiul Roman care s-a autodistrus prin degradare morala.

    Trebuie retinut de toti oamenii politici faptul ca Romania este a tuturor romanilor,a tuturor celor care au trait,muncit si luptat pentru aceasta tara,a tuturor acelora care traiesc si muncesc in prezent pe aceste meleaguri si a tuturor acelora care se vor naste.
     Un om cand se naste, nu poate sa-si aleaga parintii,rudele ,localitatea,regimul politic si nici gruparea politica care sa-l ocroteasca.Ceea ce asteapta de la societate, este numai sa i se respecte dreptul la viata,la munca, pentru o dezvoltare multilaterala, fizica si intelectuala, pana la adanci batraneti, potrivit propriului sau ADN, pentru ca el este acela care va duce mai departe faclia neamului romanesc, asa cum si inaintasii sai au dus-o pentru el. 
Si totusi trebuie sa ramanem optimisti.Speranta moare ultima.


     Stelian Drondoe
     filiala 2,sector 3

35 de comentarii:

  1. optimist da....dar....in ceeace ma priveste eu am avut ocazia sa studiez mai multe regulamente de lupta ca de exemplu rltu-partea 1 din care inca retin ca un comandant este mai vinovat daca pierde fara sa faca nimic decat unul care a facut dar nu a avut succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. AM MAI RETRIMIS ODATA PETITIA LA EUROMIL, SA VADA SI ALIATII CU CE NE CONFRUNTAM NOI MILITARII ROMANI SI SA VADA CE II ASTEAPTA CAND SE VOR EXPORTA EXPERIMENTELE SOCIALE DIN COLONIA ROMANIA SI IN CELELALTE ARMATE MEMBRE NATO.
    ADRESELE DE MAIL SUNT :Dear Sender,
    I am no longer working for EUROMIL.
    Please contact
    Secretary General Dr. Gerhard AHLBRECHT
    Tel: +32 2 626 06 81
    Email: ahlbrecht@euromil.org
    Project Officer Caroline HENRION
    Tel: +32 2 626 06 83
    Email: henrion@euromil.org
    Assistant to the Management Jutta THEISS
    Tel: +32 2 626 06 80
    Email: theiss@euromil.org
    Kindest regard,
    Timo Lange

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru articol. In sfarsit un articol care prezinta imaginea de ansamablu a viitorului lumii in care partidele se vor compromite total si nu vor mai conduce lumea.
    Lumea va merge la vot in procente din ce in ce mai mici.

    Pe 09.12.2012 au fost la vot mai putin de 50 la suta din populatia cu drept de vot a RO.USL a obtinut 60 la suta din 42 la suta.Asta inseamna in jur de 25 la suta din totalul populatiei cu drept de vot. Astfel 75 la suta dintre romani nu sustin guvernarea usl.Asta nu se spune pe posturile tv. In schimb se intoxica populatia cu ideea ca usl a obtinut un scor zdrobitor.

    Popoarele lumii nu vor mai putea sa fie conduse de guverne cu sustinere de 20-30 la suta obtinute datorita slabei prezente la vot. 75 la suta din populatia lumii doreste altceva.

    In viitorul apropiat va incepe lupta pentru putere intre marile partide continentale si marile corporatii.Cine va pierde lupta ? Partidele.Banii vor fi din ce in ce mai multi la corporatii.

    Partidele sunt organizatii mafiotice care exploateaza naivii.In prezent numai naivii mai merg la vot.Sunt cei care nu vor sa accepte realitatea si anume ca asa nu se mai poate si trebuie "ras totul de pe masa si pus alta vesela noua,curata".

    Numarul naivilor este mult mai mare decat numarul celor care nu sunt naivi.Din aceasta cauza naivii prin votul lor mentin la putere acelasi sistem corupt.Elitele voteaza dar degeaba, pentru ca votul lor nu are nici o valoare atata timp cat numarul lor este mai mic decat numarul naivilor.

    Democratia este o mare cacealma planetara.Ofera iluzia oamenilor ca dansii decid viitorul lor prin votare.Este iluzia democratiei.De ce ? Pentru ca in campania electorala ti se spune ceva iar dupa campanie se face altceva.

    Toata lumea are drept de vot pentru ca cei care au votat si cei care nu au votat sa nu aiba motiv ca sa iasa in strada timp de 4 ani.De ce? Pentru ca este implementat in mentalul colectiv ca daca ai votat timp de 4 ani trebuie sa taci si sa inghiti. Nu trebuie sa mai reactionezi.Si nici nu se reactioneaza.

    Votarea a ajuns sa fie o forma de psihoterapie a multimilor.Votul le da incredere.Apoi timp de 4 ani incep frustrarile care duc la disonante cognitive concretizate in comportamente psihopatologice. Daca s-ar vota la 10 ani oamenii ar ajunge la un nivel foarte ridicat de frustrare si ar exista pericolul unor miscari de strada foarte violente.Se voteaza la 4 ani pentru ca in marile laboratoare psihologice ale lumii s-a ajuns la concluzia ca termenul de 4 ani este cel care reprezinta granita intre acceptarea gainariilor facute de catre partide si inceperea pierderii rabdarii de catre populatie.

    In concluzie, suntem o specie umana care are la baza organizarii sociale o mare cacealma care este impachetata frumos cu numele de DEMOCRATIE.
    Asa ceva nu are cum sa mai dureze mult timp.

    Numarul naivilor va fi din ce in ce mai mic si atunci se va schimba istoria.
    La fel va fi si in Romania.

    RăspundețiȘtergere

  4. In viitorul apropiat va incepe lupta pentru putere intre marile partide continentale si marile corporatii.Cine va pierde lupta ? Partidele.Banii vor fi din ce in ce mai multi la corporatii.

    Partidele sunt organizatii mafiotice care exploateaza naivii.In prezent numai naivii mai merg la vot.Sunt cei care nu vor sa accepte realitatea si anume ca asa nu se mai poate si trebuie "ras totul de pe masa si pus alta vesela noua,curata".

    Numarul naivilor este mult mai mare decat numarul celor care nu sunt naivi.Din aceasta cauza naivii prin votul lor mentin la putere acelasi sistem corupt.Elitele voteaza dar degeaba, pentru ca votul lor nu are nici o valoare atata timp cat numarul lor este mai mic decat numarul naivilor.

    Democratia este o mare cacealma planetara.Ofera iluzia oamenilor ca dansii decid viitorul lor prin votare.Este iluzia democratiei.De ce ? Pentru ca in campania electorala ti se spune ceva iar dupa campanie se face altceva.

    Toata lumea are drept de vot pentru ca cei care au votat si cei care nu au votat sa nu aiba motiv ca sa iasa in strada timp de 4 ani.De ce? Pentru ca este implementat in mentalul colectiv ca daca ai votat timp de 4 ani trebuie sa taci si sa inghiti. Nu trebuie sa mai reactionezi.Si nici nu se reactioneaza.

    Votarea a ajuns sa fie o forma de psihoterapie a multimilor.Votul le da incredere.Apoi timp de 4 ani incep frustrarile care duc la disonante cognitive concretizate in comportamente psihopatologice. Daca s-ar vota la 10 ani oamenii ar ajunge la un nivel foarte ridicat de frustrare si ar exista pericolul unor miscari de strada foarte violente.Se voteaza la 4 ani pentru ca in marile laboratoare psihologice ale lumii s-a ajuns la concluzia ca termenul de 4 ani este cel care reprezinta granita intre acceptarea gainariilor facute de catre partide si inceperea pierderii rabdarii de catre populatie.

    In concluzie, suntem o specie umana care are la baza organizarii sociale o mare cacealma care este impachetata frumos cu numele de DEMOCRATIE. Asa ceva nu are cum sa mai dureze mult timp. Numarul naivilor va fi din ce in ce mai mic si atunci se va schimba istoria. La fel va fi si in Romania.

    Vor supravietui doar partidele organizate in jurul unor mari idei economice.

    Romania este deja pregatita pentru aceste noi vremuri pentru ca are "roata de rezerva" si anume Legea Cojocaru. Aceasta va fi importata si de alte tari.

    Partidele care vor face politica vor disparea. Vor supravietui doar partidele care vor face economie de elita pentru ca doar acestea vor avea sustinere din partea populatiei.Doar acestea vor avea sansa sa se lupte pentru putere cu marile corporatii.De ce ? Pentru ca partidele organizate in jurul unei idei de economie cu efecte pozitive majore asupra populatiei vor fi sustinute de catre marea masa a oamenilor.

    In concluzie, domnule COJOCARU aveti putintica rabdare pentru ca va veni si vremea LEGII COJOCARU care va face istorie.De ce ? Pentru ca marii licurici vor fi prea ocupati cu problemele interne din tarile lor si vor pierde din influenta pe care o au in prezent. Oricum sua in 50 de ani va fi istorie pentru ca se va destrama din interior.
    Procesul se va accentua dupa ce China va scoate pe piata o noua moneda care sa aiba acoperire in aur suta la suta. Atunci dolarul o va lua la vale pentru ca toate statele lumii vor renunta la dolar si se vor orienta catre moneda chinezeasca.

    Uniunea Europeana se va destrama iar Romania va ramane in fundul gol din toate punctele de vedere. Atunci domnul Cojocaru va fi chemat, mai bine zis vanat, de catre toate televiziunile ca sa-si prezinte ideea concretizata in LEGEA COJOCARU.Intreaga clasa politica actuala in asemenea conditii va da bir cu fugitii pentru ca va fi depasita de vremuri. Domnul Cojocaru va avea drum deschis si va putea sa-si puna in practica ideea pe care o vor prelua si alte state ale lumii.

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    www.variantacojocaru.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa mai scoata monneda unica? Scoatem aurul la vedere si evalum toate activitatile economice in aur. Atunci cei din urma vor fi cei dintii.

      Ștergere
  5. De ce sa salvam statul!!!! Mai bine salvam poporul, tara, avutul nostru, identitatea noastra. Si apoi cum salvam statul, cind institutiile statului sunt captusite numai cu neaveniti si tradatori.
    Si nu este nevoie decit de un mar stricat pentru ca sa se compromita toata lada. O noua generatie de politicieni!!!! Si pe astia cine ii formeaza!!!! Cu razboiul axiologic impotriva neamului asta cum ramine???? Cum anihilam actiunile denigratoare impotriva romanilor? Ce face guvernul in aceata directie? Suntem departe de adevar si nazuim la o noua clasa politica fara a pune bazele sanatoase de formare a acesteia. Imperiul Roman s-a destramat asa cum o sa se destrame si UE (al III- lea Reich).

    RăspundețiȘtergere
  6. Continuare ptr 21.12.2012 ora 0,07 si 0,58:

    Va veni vremea in care aurul va face legea in lume.Din cauza aceasta este batalia crancena pe Rosia Montana.Pentru ca se stie ca nu va mai dura mult si intregul sistem planetar actual de organizare sociala se va prabusi.Tendinta de globalizare va fi un mare esec.

    Cine va avea aurul va supravietui ca natie.Cine nu, va disparea asa cum dispare calciul efervescent in apa.Putin cate putin pana nu mai ramane nimic.

    Din aceasta cauza aurul romanesc de la Rosia Montana nu trebuie "exploatat" (=jefuit) de catre straini ci de catre statul roman in interesul romanilor.

    Trebuie marite rezervele de aur ale tarii la BNR.

    Domnule Dogaru, ca reprezentant al unui sindicat care a unit sindicatele din Romania ar trebui sa aveti in vedere si apararea aurului de la Rosia Montana.

    Romania poate sa supravietuiasaca unei crize globale majore pentru ca are tot ce-i trebuie in solurile si subsolurile patriei.
    Noi romanii nu avem nevoie de nimeni ca sa ne dea nimic.

    Am avut tot timpul nevoie de-a lungul istoriei doar de un scut de aparare si din aceasta cauza am alergat de la o poarta la alta dupa cum a batut vantul.Si pana la urma cu ce ne-am ales? Cu scutul de aparare din partea lupului cel mai mare care ne-a jupuit de tot cum a dorit.

    Lupii cei mai mari se vor autodistruge in viitorul apropiat.

    Mai sus am scris la sfarsit :
    "Uniunea Europeana se va destrama iar Romania va ramane in fundul gol din toate punctele de vedere. Atunci domnul Cojocaru va fi chemat, mai bine zis vanat, de catre toate televiziunile ca sa-si prezinte ideea concretizata in LEGEA COJOCARU.Intreaga clasa politica actuala in asemenea conditii va da bir cu fugitii pentru ca va fi depasita de vremuri."

    Asta nu inseamna ca in prezent clasa politica nu este depasita de problemele existente.Este depasita numai ca populatia o accepta si o voteaza pentru ca nu a inteles faptul ca cei alesi nu au solutii pentru majoritate ci au solutii numai pentru minoritate adica dansii.

    LA VREMURI "NOI" (= iluzia noului) TOT NOI.De fapt sunt tot vremurile dinainte de alegeri.NU se schimba nimic.Este o continuare, ... partea 2,3,4, ... n.

    RăspundețiȘtergere
  7. Care speranta ??? Glumiti ??? O noua generatie ??? Crescuta tot de noi , in minciuna , promiscuitate , ipocrizie ?! De unde si de ce sa fie aceasta noua generatie curata ?! Din spuma marii , ca Afrodita ?! :))) Batrani fara minte , nostalgici si expirati ...Lumea s-a schimbat . Rugati-va sa va dea pensii - sa nu muriti de foame...Ca oricum nu-i va pasa noii generatii daca crapati...Sarbatori fericite , cate mai apucati , batrani camarazi ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa indieni,neamul tracilor(carora romanii le vor spune daci)este cel mai mare;daca ar avea o singura conducere si ar fi uniti in cuget,ei ar fi de neinfrint.
    Dar unirea lor e cu neputinta si nu-i chip sa se infaptuiasca, de aceea sunt ei slabi.
    HERODOT, Istoriile ,Cartea V-a, .

    RăspundețiȘtergere
  9. USL= URMEAZA SFARSITUL LUMII

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Frunnnnnnnnnnntas la connnnnnntre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  20. Buei, gica contra ce faci tata?

    Te-ai blocat, buei, titirezule? Vezi ca ai ametit de cand te invarti in cerc, buei, depresivule - introvertitule.

    Ce te repeti ca o moara stricata buei?Hai o data, de doua ori, hai si de trei ori dar tu buei ai sarit calul buei... hahalero.

    Scoate-te din priza buei si dute la culcare ca esti penibil cu atatea repetari buei.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce-ar fi, agitatorule, omule platit, care nu-ti exprimi opiniile, ci mananci in mediu virtual ceea ce mananci si in realitate, sa ne lasi cu ale noastre si sa nu ne mai maresti scarba fata de politicieni? Sau te crezi reprezentantul vreunui Mesia economic? Te-ai spus poezia, dispari! Vinde-ti gogosile prin piete, da-te acolo anonim!

    Fruntas la contre
    GICA CONTRA

    RăspundețiȘtergere
  22. Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi
    încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!
    Daca doriti ca si alte persoane sa afle despre aceasta petitie si sa o semneze,
    le puteti trimite
    urmatorul link: http://www.petitieonline.ro/petitie/49500146
    srabaeasays:
    Buna seara,
    In aceasta dimineata, cu ocazia schimbului de stafeta de la Ministerul Apararii, am auzit scurte declaratii ale domnilor Dobritoiu si Dusa. Am realizat inca o data ca “aprecierile” unor politicieni la adresa armatei sunt doar vorbe goale care “dau bine” la momente festive. Dincolo de astfel de evenimente, suntem cu totii complicii unor ipocrizii “la nivel national” (oare cat imi va mai trebui sa-mi infrang speranta ca nu este totusi adevarat?). Nu mai suntem la vremea in care moralul trupei se tinea doar din vorbe si indemnuri. Oricum, vorbele (unele insotite de promisiuni) erau urmate de fapte ce nu ramaneau niciodata neonorate. La sfarsitul “razboiului”, in afara de o distinctie sau decoratie, militarul primea si recompensa materiala a participarii si/sau sacrificiului suprem. Astazi, dupa 23 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, armata, fie ea activa sau in rezerva, primeste blamul “lupilor tineri”, multi dintre ei fosti lucratori in structurile politice si/sau de represiune comuniste, iar altii, aflati atunci la varsta copilariei sau adolescentei, urmeaza cu sarg exemplul “inaintasilor”. Nefericirea multora dintre noi, a militarilor in rezerva si retragere, buna parte disponibilizati in baza OG7/1998 (ca o conditie a restructurarii armatei in vederea aderarii la Alianta Nord Atlantica – primul pas spre integrarea in Uniunea Europeana) ramane respectarea cuvantului dat, a onoarei. Aici nu suntem capabili de niciun compromis. Am fost batjocoriti in timpul guvernarilor basescu-boc-ungureanu, pe care le-am contestat pana la “capitulare”, si ne-am increzut in promisiunea “DREPTATE PANA LA CAPAT” sprijinind USL-ul ca singura alternativa credibila. Astazi, prin atitudinea domnului Victor Ponta, ni se da de inteles ca “Maurul si-a facut datoria, maurul trebuie sa plece”.
    Voi incerca sa-mi sustin afirmatiile prin cateva argumente.
    Majoritatea pensionarilor militari de astazi sunt cei care au participat doar la “pregatirea de lupta” din cadrul unitatii apartinatoare, dupa specificul fiecarei arme, sau, la “chemarea tarii”, au sprijinit marile proiecte de infrastuctura ale Romaniei socialiste (baraje, drumuri, constructii imobiliare, canale, minerit, etc.) sau au ajutat la culesul recoltei, la inundatii, cutremure, alunecari de teren, deblocari de drumuri, etc., si doar o parte a acestora au fost “la razboi” - in teatrele de operatiuni din Bosnia, Irak si Afganistan. Unii au fost chair in Angola sau Congo! La ce folos insa, atat pentru unii cat si pentru altii? Credeti ca daca astazi militarii (fortele active) sunt in Afganistan alaturi de aliatii nostri din NATO, iar maine aiurea – oriunde vor altii, sau raspund ordinului privind deszapezirea drumurilor si localitatilor Bucovinei, “poporul” din mintea si sufletul politicienilor va fi multumit ca nu au murit la datorie ?(!) pentru a merita, ei sau ai lor, pensia promisa in baza contractului avut cu statul roman?



    RăspundețiȘtergere
  23. Incepand cu data de 1 mai a.c., atunci cand dl. Victor Ponta “s-a alaturat” protestului sindicalistilor militari - cei care au accelerat caderea structurilor parlamentare si guvernamentale sustinute de puterea basista - singura forta sindicala “vizibila” in spatial civic pana la motiunea de cenzura din 27 aprilie, promisiunile actualului prim-ministru privind indreptatrea nedreptatilor facute unor pensionari militari carora li s-a redus valoarea pensiei in urma recalcularii / revizuirii s-au “diluat” cu fiecare declaratie pe acest subiect. Pana la nominalizarea guvernului Ponta I, primul-ministru a facut promisiuni clare, corecte si deosebit de transante privind rezolvarea in prima urgenta a problematicii pensiilor militare diminuate in urma re/re … urmand de atunci declaratii mult mai “nuantate” pana cand acestea au disparut printe cuvinte atat in “Programul de Guvernare” cat si in discursul public (“E usor a scrie versuri / Când nimic nu ai a spune, / Insirand cuvinte goale / Ce din coada au sa sune…”). Nu cred ca ma insel afirmand ca Premierul Ponta se arata deja deranjat atunci cand ii sunt adresate intrebari legate de aceasta promisiune neonorata. Angajamentul initial a fost ca pana la data alegerilor lucrurile se vor indrepta; apoi termenul a fost “prorogat” (sic!) pentru sfarsitul anului. Spre sfarsitul primului termen, “ajutorul” a venit de la “fratia” dintre Cotroceni si FMI, asa incat “subiectul” a fost amanat sine-die!

    RăspundețiȘtergere
  24. By the Way: noul acord semnat de Premier cu locatarul de la Cotroceni (cu participarea nevinovata (sic!) a domnilor Antonescu si Dragnea) imi pare cea mai recenta dovada a faptului ca nu contam pentru acesti politicieni lipsiti de onoare. Dupa episodul cu UDMR-ul, urmat de anuntul numirii “reevaluatului” ca viceprim-ministru (vesnicul tradator “al interesului national”, un general cu 4 stele de valoarea celor de pe etichetele de cognac contrafacut, cu ordin de avansare citit la apelul bocancilor sau cand plantoanele sunt “manga” (garantat unul este mereu beat, fiind starea lui naturala!!!)), acest acord este “bomboana de pe coliva” romanilor, pregatita in ajunul Apocalipsei nationale, si servita de politicienii europeni care il sustin dezinteresat (sic!) pe neufragiat.

    Cum sa pot accepta ca nu am fost tras pe sfoara de dl. Victor-Viorel Ponta - de a carui cinste si bune intentii am inceput sa ma indoiesc inca din luna iunie a.c.? In ciuda banuielilor mele, am incercat sa-mi infranez neincrederea dand-o pe varsta si paranoia! Dupa realipirea de nasul “Clipici”, mi-am reamintit doua proverbe: “Cine se aseamana se aduna” si “Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti”. NO COMMENT!

    RăspundețiȘtergere
  25. “Dl. Victor Ponta a primit candva supranumele de "Micul Titulescu". Si-a castigat acest apelativ datorita asemanarii fizice cu fostul mare diplomat roman. Nu stim daca si acum mai face cineva paralela intre el si emblematicul personaj al istoriei moderne romane, insa este cert ca Victor Ponta si-a pierdut mult din alura si prestanta cu care dadea impresia ca pleaca la drum, in urma cu cateva luni”. Ma intreb cat va mai dura pana cand Victor Ponta va trece de la “Micul Titulescu” la “Micul Dictator”, deoarece zilnic face pasi siguri de a il intrece pe Emil Boc in paranoia.

    Mai nou, s-a lansat “ideea” ca pana la prabusirea structurii politice sustinute de guvernatorul cotrocenilor era doar o chestiune de timp, iar “contributia” celor din strada a fost nesemnificativa (fie ei sindicalisti militari sau manifestantii din Piata Universitatii). Mai repede decat ne-am fi gandit au fost uitati “romanii” care au votat USL-ul la alegerile locale din 10 iunie (altii decat membri, activisti sau militanti), dar si cei care au participat la referendumul de demitere al basescului din 29 iulie 2012. Cei 7,4 milioane de romani mai conteaza doar pentru statistici, puterea actuala fiind incapabila a recunoaste ca “poporul” a ales-o ca alternativa la un rau deja cunoscut. Roata se invarteste, iar cinismul usl-istilor ar putea face cel mai mare rau democratiei postdecembriste – absenteismul. Ei stiu ca hoardele pdl-iste sunt pe departe mai bine pregatite si organizate la fraudarea alegerilor. Numai o participare rezonabila la alegerile din 9 decembrie a facut ca USL-ul sa urce “pe val”. Altfel se faceau jocurile politice in absenta celor fara de partid! Asa cum s-a dovedit in istoria recenta, intelegerile dintre partide nu reprezinta o garantie atunci cand se vorbeste despre “interesul national” (sic!). In sfarsit, aici nu putem vorbi despre onoare, asa cum si noi suntem tratati cu dezonoare de Premierul Ponta. Acesta loveste in locul unde nu s-a inchis inca rana, iar durerea noastra s-ar putea sa-l coste.

    RăspundețiȘtergere
  26. DE CE TACE DL. DOBRITOIU ?!
    Astazi, am aflat de la dl. senator Corneliu Dobritoiu ca militarii activi sunt niste “indivizi”! Atunci noi, numiti la inceputurile guvernarii basescu-boc “nesimtiti”, “milogi”, etc., ce am fi la inceputul glorioasei guvernari Ponta?
    Pe Facebook, dupa declansarea campaniei electorale, fostul ministru al apararii si-a dat acceptul “prieteniei” pentru multi simpatizanti (strategie de marketing politic). Curand dupa aceea, au inceput sa curga intrebarile despre “stadiul” celor doua ordonante promise de guvernul Ponta I. Am vazut un singur raspuns, “diplomatic”, care nu spunea in esenta nimic, urmat doar de “like-uri” la mesajele de incurajare si incredere fata de candidatura domnului ministru pentru un fotoliu de senator si increderea ca portofoliul apararii sa-i redevina acestuia, dupa alegeri. Aici nu a mai venit niciun raspuns – pentru ca jocurile erau demult facute, iar domnul Dobritoiu a inteles ca in noua postura de politician si viitor parlamentar trebuie “sa joace altfel” (adica la doua capete!). Pentru “a securiza” Ministerul Apararii, si pentru a “acoperii” mizeriile si ilegalitatile facute in perioada ministeriatului lui Gabriel Oprea trebuia gasit un corespondent al viceprim-ministrului “interesului national” cu un ministru al apararii din acelasi partid. Astfel a aparut dl. Mircea Dusa. Iar dl. Dobritoiu si-a asigurat locul de senator in Parlamentul Romaniei si fotoliul de presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica şi Siguranta Nationala din Senat, Dobriţoiu subliniind faptul “ca se va lupta pentru interesele Ministerului Apararii si va supune atentiei toate problemele cu care ministerul se confrunta in momentul de fata.” Bla-bla-uri! Parlamentul Romaniei se imbogateste cu un alt general. Pacat ca dl. Dobritoiu parea chiar ca-i pasa de viitorul armiei romane, era parte din sistemul militar, insa a preferat sa se salveze in loc sa se sacrifice pentru apararea onoarei si demnitatii militare. Iar ceea ce-si propune dansul din pozitia de presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica şi Siguranta Nationala din Senat sunt vise taica, vise!

    RăspundețiȘtergere
  27. CE MAI SPUNE DL. DOGARU ?!
    Dupa ce l-a iritat pe “micul Titulescu” – prin conditiile aberante si ultimative transmise Premierului in numele CNSC (nu si in numele sindicalistilor militari – pe care nu i-a consultat in mod democratic si statutar), mai de curand dl. Dogaru se ocupa de posturi pe blogul personal, preluate pentru multiplicare si pe site-ul SCMD. Voalat, acesta ne pregateste sufleteste pentru 24 ianuarie 2013. Ce nu poate sau nu vrea dl. Dogaru sa accepte este “atitudinea” sindicalistilor care s-a transformat cu timpul din increderea in lideri si hotararea de a-si cere drepturile furate de basescu-boc-seitan-m.sarbu-oprea si ciracii lor in consolare, dezgust si tristete. Trecerea timpului nu face parte din atuurile noastre. Am fost mintiti, amagiti si batjocoriti aproape la fel (prin cinism) de actuala putere, precum au facut-o cei din pdl, unpr si udmr (macar de la acestia stiam ce “interes” au pentru “reorganizarea armatei Romaniei”, iar aici nu trebuie uitat sprijinul basescului!). Miscarea sindicalistilor militari va fi mai putin vizibila astazi, dupa ce am sustinut “fara rezerve” actuala putere. Am ales sa dam votul nostru plin de speranta (altadata era un “vot negativ”) in locul absenteismului sau al votului nul ca forma civica de protest. Doar gesturile extreme, individuale, urmate de miscari sindicale de amploarea celei din 24 ianuarie 2011, mai pot sensibiliza memoria Premierului. Eu am propus “un mars al tacerii” inainte cu doua saptamani de data alegerilor parlamentare din 9 decembrie. Din diverse motive: organizatorice, financiare, de oportunitate si/sau “de onoare” am ales sa asteptam. Se pare ca acest lucru ne va aduce sfarsitul. Timpul, asa cum am mai spus, nu mai este demult aliatul nostru! Incet-incet disparem “pe cale naturala”, precum este dorinta basescului si a marilor asasini ai lumii, iar instrumente precum boc versus ponta se vor gasi mereu.

    VA DORESC SARBATORI FERICITE, SANATATE SI IUBIRE DIN PLIN!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DACA NE LASAM CALCATI IN PICIOARE , ASA NE TREBUIE . NU SUNTEM UNITI , NU VREM SA FIM UNITI . POATE , DAR VA FI PREA TIRZIU , IAR POLITRUCII SI_AU FACUT JOCUL CUM AU VRUT EI . OAMENI BUNI INTELEGETI CA AVEM SANSE DE REUSITA NUMAI DACA NE RESPECTAM INSTITUTIA IN CARE NE_AM DESFASURAT ACTIVITATEA SI IESIM CA REZERVISTII SIRBI SI ASEDIEM GUVERNUL. INTELEGETI CA NUMAI UNITI REUSIM .

      Ștergere
  28. Unde erati voi bravi rezervisti cand se vindeau pe nimic combinate gigantice? Unde erati voi dragi rezervisti cand s-au vandut pe nimic resursele tarii? Cam tarziu v-ati trezit la irealitatea zilei si desteptarea a fost cauzata de faptul ca s-a umblat la mult iubita si stimata pensioara balaioara, altfel erati si acum in contemplare.

    RăspundețiȘtergere
  29. Unde puteam fi? La ma-ta...

    RăspundețiȘtergere
  30. Tara, resursele, bogatiile s.a. oare apartin numai rezervistilor?
    Voi plebeilor, nealiniatilor, drogatilor, rebelilor s.a.m.d. nu aveti nici o responsabilitate fata de aceasta tara. Aruncati raspunderea pe spatele unor deveniti nepuntinciosi din afara sistemului. Oare nu sunt altii care trebuiau sa vegheze la decapitarea ROMANIEI in acesti 23 de ani?. Unde iti este logica, esti un frustat sau un gica contra. Nu vad legatura cu umblatul la pensie. Destupa-te la minte ermeticule.

    RăspundețiȘtergere
  31. Mai intii a fost cuvintul …
    Nu ! Mai intii au fost SPORURI NEMERITATE ( sergentul bula le spune acum “Drepturile SPECIALE”) : indemnizatia de comanda si solda de merit .
    A aparut un nou descoperitor al nedreptatilor din militarie si a decretat ca fiind NEMERITATE si Soldele ofiterilor (fata de MM … deoarece au aceeasi “cantitate” de studii).
    Acum (in discutie fiind compensarea baneasca a normei de hrana si drepturile de echipament) , sergentul bula , cu sustinerea neprecupetita a celuilalt nemultumit , decreteaza : “Drepturile SPECIALE trebuie sa le primeasca doar cei ce fac munca ,,speciala”-adica OPERATIVII!” …
    Deci nemeritate si pe nedrept primite sint (dupa “mintea lor de oaie creata” trebuind a fi eliminate) :
    - soldele ofiterilor
    - indemnizatiile de comanda
    - soldele de merit
    - compensarile banesti ale normei de hrana
    - drepturile de echipament …
    Intr-adevar … o “gindireala” revolutionara pentru sistemul de salarizare a militarilor …
    La zicerea : “Când ai salariu 80 milioane poate nu trebuie să îţi mai dau şi bani de hrană şi echipament, îl dau celui care are 10 milioane şi stă în stradă “.
    Mai intii presupun (inca PRESUPUN) ca i-a fost “şoptită” de un consilier … ca nu este “productie proprie”…
    In anii 70-80 un “conseler dăştept” i-a soptit sefului cum ca alocatie de stat pentru copii treb’e sa primeasca numai cei cu salarii sub un anumit nivel … asta in plin “avint” de crestere a natalitatii prin politici de stat …
    Gata ! S-a emis decretul necesar ! Cei cu salariile peste … nu mai primeau alocatia de stat pentru copii …
    In armata , in anul aplicarii decretului … tinar plutonier (lt.maj.) cu doi copii . In august … inaintat in grad . Plus la solda 20-40 lei . Minus 300 lei (alocatiile) … Total cu minus !
    Chestia n-a tinut prea mult timp … s-a renuntat la ea …
    Asa si cu norma de echipament si compensarea in bani a normei de hrana … CINE VA MAI MUNCI PENTRU A FI INAINTAT IN GRAD(PROMOVAT IN FUNCTIE)STIIND CA-I VOR SCADEA VENITURILE ??? COLONIA ROMANIA NE VREA PROSTI CU DUIUMUL. PROSTIA SE PLATESTE GRAS !
    Ponta respectă întocmai prevederile acordului de coabitare între președinte și premier, tradus prost din engleza americană în română.
    Prima atenționare a fost prinsă chiar în acord , la punctul 4 ”Spaţii de cooperare şi modalitatea de cooperare” unde după elaborarea politicii externe române și a cea din cadru UE sunt înscrise numirile de generali, prioritare ca poziție în text, înaintea numirii de ambasadori și procurorului General, ori procurorul şef al DNA.
    Acum doi ani sintagma ”pensii nesimțite”, a cam redus la tăcere miile de pensionari militari.
    Aprecierea că cei cu solde de 8.000 de lei nu ar mai trebui să primească bani pentru echipament ori norma de hrană și apropoul cu rubedeniile comandanților se înscrie în același ton de denigrare mediatică doar că acum e vorba de activi și pregătește noul proces de restructurare a armatei.

    RăspundețiȘtergere
  32. Este rusinos sa vezi cati ANONIMI isi dau cu presupusul.
    Oare spiritul de turma va disparea vreodata?
    Marian TUDOR

    RăspundețiȘtergere